GEROOSTERDE PEPERFRITTATA MET GEITENKAAS
voor 2 personenAan de slag!
Prik al je pepers en paprika met een klein scherp mes in en blaker ze zwart boven een gasvlam, in een droge grillpan of onder de grill. Doe ze, als ze eenmaal mooi geblakerd zijn, in een kom en dek af met plasticfolie. Verwijder na 10 min, het vel, de steeltjes en zaden en scheur ze voorzichtig in de lengte in repen. Doe deze terug in de kom en marineer in de rodewijnazijn, een scheut olijfolie en de korianderstelen.
Verhit de olijfolie en wat boter in een ovenvaste koekenpan, voeg de helft van je gemarineerde peper/paprika en de knoflook toe. Klop intussen de eieren in een kom met wat geraspte Parmezaanse kaas en een flinke snuf zout en peper. Houd een paar korianderblaadjes achter, hak de rest fijn en voeg ze toe aan de eieren.
Schenk je eieren in de pan en verkruimel de helft van de geitenkaas erover. Draai de pan een beetje rond om alles goed te verspreiden. Verkruimel, als het ei gebint te stollen, het grootste gedeelte van de resterende geitenkaas erover. Doe de deksel op de pan en laat zo de bovenkant voor 5 min. meegaren. Let op dat je hem niet te droog bakt: bijna gaar is namelijk het lekkerst.
Verdeel de rest van je gemarineerde paprika/peperreepjes, het laatste stukje geitenkaas over de frittata en besprenkel met een beetje pepermarinade. Bestrooi met de achtergehouden koriander en serveer met iets fris en lekkers, zoals een rucola-salade met ciroen en Parmezaanse kaas.
In je voorraad
- 1 el rodewijnazijn
- Olijfolie
- Klont boter
- 1 teen knoflook, fijngehakt
Ingrediënten
- Mix van 4 (of voor de liefhebber 8!) groen, rode en gele pepers
- 1 rode of groene paprika (als je 4 pepers gebruikt)
- Handje koriander, blaadjes geplukt en steeltjes fijngehakt
- 5 eieren
- Handvol geraspte Parmezaanse kaas
- 100 gr geitenkaas of feta, verkruimeld
- evt. voor erbij: salade van rucola met citroen en Parmezaanse kaas
Keukengerei
- Kom
- Plasticfolie
- Optioneel: grillpan
- Koekenpan met deskel