GEROOSTERDE RODE UI MET WALNOTENSALSA

voor 2 personen
Aan de slag!

Verhit de oven voor op 220°C.

Pel de uien en snijd aan de boven- en onderkant een schijfje eraf. Snijd ze overdwars in drie plakken van circa 2 cm dikte en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de plakken met olijfolie, strooi er ¼ tl zout en wat zwarte peper over en rooster ze circa 40 min. in de oven tot ze gaar zijn met een goudbruine bovenkant. Leg de uien als de kleur nog wat bleekjes is een paar minuten onder een hete grill. Zet de uien opzij en laat ze iets afkoelen.

Doe terwijl de uien in de oven staan alle ingrediënten voor de salsa in een kommetje, roer er ¼ tl zout door en zet opzij.

Doe de rucola met de peterselie in een grote kom. Voeg de warme uien, de kaas en de helft van de salsa toe en schep alles losjes om, zodat de uien niet uiteenvallen. Verdeel de uien op de borden, lepel de overgebleven salsa eroverheen en dien ze op.

In je voorraad
  • 1½ el olijfolie
  • Zout en zwarte peper

Salsa

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 el olijfolie
Ingrediënten
  • 4 middelgrote rode uien (600 gr in totaal)
  • 20 gr rucola
  • 15 gr bladpeterselie, grofgehakt
  • 60 gr zachte geitenkaas, in stukjes van 2 cm gebroken

Salsa

65 gr walnoten, grofgehakt

1 rode chilipeper, zonder de zaadjes, fijngehakt

Keukengerei
  • Oven
  • Grote kom
  • Bakplaat
  • Kommetje
Bron

Ottolenghi - Plenty more

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram