GEWOKTE EEND MET GROENE PEPER EN THAISE BASILICUM

voor 2 personen
Aan de slag!

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de stukken prei voor circa 3 min. in kokend water met zout. Giet af en snijd de stukken in de lengte in vieren. Roerbak de knoflook en rode peper op laag vuur voor circa 1 min. en voeg dan de prei toe. Voeg de prei en oestersaus toe aan de pan en roerbak nog 4 min. op middelhoog vuur. Doe alles in een kom en dek af met aluminiumfolie en zet opzij tot gebruik.

Roer de vissaus, oestersaus, suiker en witte peper in een kommetje door elkaar.

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Leg de eendenborstfilets op het vel in de pan en bak ze 10 min. of tot het vel goudbruin en krokant is. Keer ze om en bak ze nog 10 min. of tot het vlees net gaar, maar vanbinnen nog wel een beetje roze is. Leg de filets op een bord maar laat het vet in de pan. Dek ze af met een aluminiumfolie en laat ze 10 min. rusten.

Doe de knoflook en gember in het eendenvet en bak ze een paar seconden. Voeg dan de rode pepertjes, ui en peperkorrels toe en roerbak ze 2-3 min. of tot de uitjes zacht zijn.

Snijd de eend in dunnen plakjes, doe ze in de pan en roerbak voor 1 min. Voeg als laatste het vissausmengsel toe en laat voor 1 min meekoken.

Roer de helft van de (Thaise) basilicumblaadjes door en strooi de rest er aan tafel over. Serveer met de jasmijnrijst en de gewokte prei.

In je voorraad
  • 185 ml zonnebloemolie
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • Snufje gemalen witte peper
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 grote rode ui, in grove stukken

GEWOKTE PREI MET KNOFLOOK EN OESTERSAUS

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el plantaardige olie
Ingrediënten
  • 2 eendenborstfilets mét vel
  • 2 el vissaus
  • 2 el oestersaus
  • 5 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 grote rode peper, zaadjes verwijderd en in dunne ringen
  • Optioneel: 1½ el groene peperkorrels (toko)
  • Een flinke handvol (Thaise) basilicumblaadjes
  • Gestoomde rijst, bijv. jasmijn

GEWOKTE PREI MET KNOFLOOK EN OESTERSAUS

  • 300 gr preien (schoongemaakt en in stukken van 6 cm)
  • 1⁄4 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 2 el oestersaus
Keukengerei
  • Grote koekenpan
  • Aluminiumfolie
  • Steelpannetje voor de rijst
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram