GLUTENVRIJE AARDBEI-KOKOSTAART MET HONING

GLUTENVRIJE AARDBEI-KOKOSTAART MET HONING

voor 10 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Vet een ondiep bakblik van ca. 30 x 20 cm met losse bodem in. Meng de bloem, het kokos en de suiker in een grote kom. Roer de gesmolten boter erdoor en mix tot je een kruimelig deeg hebt. Druk het in het bakblik en duw de randen en hoeken goed aan.

Bak de taartbodem 15 minuten. Neem hem uit de oven en laat afkoelen.

Bereid ondertussen de vulling. Klop het kokos, de suiker, eiwitten en het rozenwater door elkaar in een kom.

Strooi de meeste aardbeien over de gebakken taartbodem. Gebruik het liefst kleine aardbeien; laat de kroontjes zitten aan de exemplaren die je ter versiering gebruikt. Schep lepels van de vulling op de aardbeien en strijk de vulling uit; laat een paar aardbeien deels boven het oppervlak uit steken. Duw het mengsel goed aan rondom de aardbeien.

Bak de taart ongeveer 20 minuten, of tot de pieken op de vulling diep goudkleurig zijn.

Laat de taart afkoelen en gebruik de gehakte pistachenoten, kleinste blaadjes van de munt en de bewaarde aardbeien ter versiering.

GLUTENVRIJE AARDBEI-KOKOSTAART MET HONING
In je voorraad
  • 140 g boter, gesmolten, plus extra
  • 170 g (glutenvrije) bloem
  • 100 g suiker

Vulling

  • 70 g suiker
  • 4 eiwitten
  • 140 g ongezoet en gedroogde kokos
Ingrediënten
  • 50 g pistachenoten, gehakt
  • 50 g ongezoet en gedroogde kokos

Vulling

  • 1 tl rozenwater
  • 450 g kleine aardbeien gehalveerd
  • Kleinste blaadjes van 2 takken munt

Keukengerei
  • Ondiep bakblik van ca. 30 x 20 cm met losse bodem in
  • Bakpapier
  • Oven
  • Grote kom
  • Optioneel: bakparels of linzen, om de bodem blind te bakken
Bron

Jamie Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram