GUJERATIKOOL MET MOSTERZAAD & LIMOEN
voor 4 personenAan de slag!
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de groene peper, mosterdzaad en komijnzaad 1 min. of tot de mosterdzaadjes beginnen te springen.
Voeg de ui toe en bak al omscheppend 5 min. of tot de ui zacht is. Draai het vuur lager, voeg de kool, kurkuma, komijn, gedroogde peper en tomaat toe en laat al omscheppend 3 min. bakken. Draai het vuur laag, voeg 150 ml water toe en laat met de deksel op de pan 5 min. koken, of tot de kool zacht is. Breng op smaak met zout en peper.
Bak intussen de eieren in de boter of olie. Roer de koriander, kokos en limoensap door het koolmengsel en verdeel het over 4 borden. Leg de gebakken eieren erop, bestrooi met sesamzaad en serveer met limoenpartjes.
In je voorraad
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, in dunne ringen
- 1 el boter of olie
Ingrediënten
- 1 groen peper, in ringetjes
- 2 el mosterdzaad
- 1 el komijnzaad
- 500 gr fijngesneden savooiekool
- 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
- 1 tl komijnpoeder (djinten)
- 4-6 gedroogde rode pepers, verkruimeld en naar smaak
- 2 tomaten, gehakt
- 4 eieren
- 2 el gehakte korianderblaadjes
- 1 el geraspte kokos
- Sap van 1 limoen + partjes voor erbij
- 1 tl sesamzaad, geroosterd tot goudbruin
Keukengerei
- Grote koekenpan
- Steelpan
Bron
Delicious Magazine