HALLOUMISALADE MET GEPEKELDE CITROEN EN NOTENCRUMBLE
voor 4 personenAan de slag!
Voorbereiding (2 dagen van te voren)
Snijd de citroenen in schijfjes van 2-3 mm en doe ze in de (weck)pot. Breng in een steelpan de suiker en azijn met 500 ml water, het mosterdzaad en de peperkorrels aan de kook. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer 1 el grof zeezout erdoor. Schenk over de citroenen. Sluit de pot en keer hem om. Zet 2 dagen in de ijskast. De gepekelde citroenen zijn gekoeld minstens 1-2 maanden houdbaar.
Bereiding
Verhit in de koekenpan op matig tot hoog vuur 1 el olie. Bak hierin de plakjes halloumi in ± 2 min. per kant goudbruin. Voeg het korianderzaad, de walnoten en hazelnoten toe, en bak ± 1 min. tot de aroma’s vrijkomen. Neem van het vuur en besprenkel met honing en citroensap. Meng in een schaal de sla met 12 plakjes gepekelde citroen en schep om. Verdeel het halloumi-mengsel erover en serveer.
Serveertip: geef er wraps/pita-brood, yoghurt-komkommersalade bij en verkruimel nog wat pistachenoten over het geheel.
In je voorraad
Gepekelde citroenen
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 350 ml witte wijnazijn
- 2 tl zwarte peperkorrels
Halloumi-salade
- 2 el olijfolie
- 3 el honing
Ingrediënten
Gepekelde citroenen
- 5 citroenen, schoongeboend
- 2 tl mosterdzaad
Halloumi-salade
- 500 gr halloumi, in plakjes van 8 mm dik (Cypriotische geitenkaas – te koop bij supermarkten en winkels met Midden-Oosterse producten)
- 1 el korianderzaad
- 3 el walnoten
- 3 el hazelnoten
- 4 el citroensap
- 75 gr gemengde sla
- Optioneel: wraps/pita-brood, yoghurt-komkommersalade en pistachenoten
Keukengerei
- (weck)pot
- Steelpan
- Koekenpan
Bron
Delicious magazine