HALLOUMISALADE MET GEPEKELDE CITROEN EN NOTENCRUMBLE

HALLOUMISALADE MET GEPEKELDE CITROEN EN NOTENCRUMBLE

voor 4 personen
Aan de slag!

Voorbereiding (2 dagen van te voren)
Snijd de citroenen in schijfjes van 2-3 mm en doe ze in de (weck)pot. Breng in een steelpan de suiker en azijn met 500 ml water, het mosterdzaad en de peperkorrels aan de kook. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer 1 el grof zeezout erdoor. Schenk over de citroenen. Sluit de pot en keer hem om. Zet 2 dagen in de ijskast. De gepekelde citroenen zijn gekoeld minstens 1-2 maanden houdbaar.

Bereiding
Verhit in de koekenpan op matig tot hoog vuur 1 el olie. Bak hierin de plakjes halloumi in ± 2 min. per kant goudbruin. Voeg het korianderzaad, de walnoten en hazelnoten toe, en bak ± 1 min. tot de aroma’s vrijkomen. Neem van het vuur en besprenkel met honing en citroensap. Meng in een schaal de sla met 12 plakjes gepekelde citroen en schep om. Verdeel het halloumi-mengsel erover en serveer.
Serveertip: geef er wraps/pita-brood, yoghurt-komkommersalade bij en verkruimel nog wat pistachenoten over het geheel.

HALLOUMISALADE MET GEPEKELDE CITROEN EN NOTENCRUMBLE
In je voorraad

Gepekelde citroenen

  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 350 ml witte wijnazijn
  • 2 tl zwarte peperkorrels

Halloumi-salade

  • 2 el olijfolie
  • 3 el honing
Ingrediënten

Gepekelde citroenen

  • 5 citroenen, schoongeboend
  • 2 tl mosterdzaad

Halloumi-salade

  • 500 gr halloumi, in plakjes van 8 mm dik (Cypriotische geitenkaas – te koop bij supermarkten en winkels met Midden-Oosterse producten)
  • 1 el korianderzaad
  • 3 el walnoten
  • 3 el hazelnoten
  • 4 el citroensap
  • 75 gr gemengde sla
  • Optioneel: wraps/pita-brood, yoghurt-komkommersalade en pistachenoten
Keukengerei
  • (weck)pot
  • Steelpan
  • Koekenpan
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram