HAMBURGERS MET GROENE ASPERGES & GEGRILDE PAPRIKA

HAMBURGERS MET GROENE ASPERGES & GEGRILDE PAPRIKA

voor 4 personen
Aan de slag!

Maak de BBQ gereed (of zet grillpan op middelhoog vuur).

Meng het gehakt met ¾ tl fijn zeezout en de ui. Meng het gehakt met ¾ tl fijn zeezout en de ui. Vorm er 4 flinke hamburgers van, elk met een dikte van ± 1½ cm.

Rooster de paprika’s op de BBQ of grillpan ± 15 min. tot ze aan alle kanten zwart zijn.

Bestrijk de groene asperges met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de asperges op de BBQ of in de grillpan rondom totdat ze gaar zijn.

Leg vervolgens de plakjes bacon in de pan voor op de BBQ of de grillpan tot ze mooi goudbruin zijn en rosé van binnen. Houd je van doorbakken, ga dan uit van 5 min. per kant.

Pel ondertussen de velletjes van de paprika’s af en snij ze doormidden. Verwijder de zaden.

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en verhit de snijvlakken kort op het rooster boven de BBQ of op de grillpan.

Meng de mayonaise met het citroensap en de mosterd en bestrijk de snijvlakken van de broodjes hiermee. Leg de uienringen, plakjes tomaat en groene asperges erop. Plaats de hamburger eer bovenop met daarop de plakjes bacon en een halve gegrilde paprika. Bestrijk het snijvlak van de bovenkant van het broodje met ketchup en sluit hier de burger mee af.

HAMBURGERS MET GROENE ASPERGES & GEGRILDE PAPRIKA
In je voorraad
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 el olie
  • 100 ml mayonaise
  • 2 el (dijon)mosterd
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 el tomatenketchup
Ingrediënten
  • 600 gr (grof gedraaid) rundergehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 8-12 groene asperges
  • 8 plakjes bacon (± 150 gr)
  • 4 (hamburger)broodjes
  • 1 tl citroensap
  • 2 trostomaten, in plakken
Keukengerei
  • BBQ of grillpan
  • Pan die op de BBQ kan
  • Braadslee
  • Kom
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram