IN DE OVEN GEGRILDE MUL MET PANCETTA & TIJM

IN DE OVEN GEGRILDE MUL MET PANCETTA & TIJM

voor 4 personen
Aan de slag!

Lekker om bij dit gerecht te serveren is (paarse) broccoli of bimi met citroen en een olijfolie er overheen gesprenkeld. Of ga voor de iets uitgebreidere optie: salade niçoise (zonder tonijn).

Verwarm de oven voor op 220°C en zet je grillpan alvast op hoog vuur.

Wrijf de visfilets in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Maak met je mes dunne inkepingen in de vis en druk hier de takjes tijm of marjolein in en besprenkel met citroensap.

Leg de vissen in de hete grillpan, schroei ze 1 min. aan elke kant en leg ze op een snijplank. Rol elke vis in 2 plakjes pancetta en leg er een ansjovisfiletje op. Leg ze in een braadslee, strooi er wat extra tijm of marjoraan op, besprenkel ze met wat olijfolie en schuif ze 8 min. in de voorverwarmde oven tot ze goed gaar zijn.

IN DE OVEN GEGRILDE MUL MET PANCETTA & TIJM
In je voorraad
  • Olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
  • 4 rode mul-filets (± 600 gr.)
  • Flinke bos verse tijm of marjoraan
  • 2 citroenen, in schijfjes
  • 8 plakjes pancetta of doorregen rookspek
  • 4 gezouten ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt
Keukengerei
  • Oven
  • Grillpan
Bron

Kook met Jamie!

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram