IN HAM GEWIKKELDE FOREL VAN DE BBQ MET AMANDEL & ROZEMARIJN
voor 4 personenAan de slag!
Steek de barbecue aan en verwarm de oven voor op 180°C.
Dep de forellen goed droog met keukenpapier en maak aan beide kanten 4-5 ondiepe inkepingen op gelijke afstand van elkaar. Maal in een vijzel (of keukenmachine) de knoflook, citroensap, amandelen, zeezout, peper en olie tot een pasta en wrijf de vissen ermee in.
Wikkel elke vis in 2 plakken rauwe ham en bind ze vast met keukentouw. Steek onder het touw aan beide kanten van de vis een tak rozemarijn. Rooster de forellen op de barbecue ±1 min. aan elke kant. Leg ze op een bakplaat en gaar ze 12-15 min in de oven, afhankelijk van de grootte van de forel. Serveer de vissen met de overgebleven amandel-citroentapenade.
In je voorraad
- 4 hele forellen, met vel en schoongemaakt
- 1 el citroensap + extra voor erbij
- 2 el amandelen met vlies
- 8 grote plakken rauwe ham, bijv. proscuitto crudo of iberico
- 8 takken rozemarijn
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl grof zeezout
- 2 el extra vergine olijfolie
Keukengerei
- Keukenpapier
- Vijzel (of keukenmachine)
- Touw
- Barbecue
- Oven
- Ovenschaal
Bron
Delicious Magazine