INGEMAAKTE SJALOTJES OP THAISE WIJZE
voor 4 personenAan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 120°C. Was de pot af in een heet sopje en spoel af onder heet water. Zet de pot vervolgens op een bakblik in de oven tot deze hele aal droog zijn. Laat ze in de oven staan tot je ze gaat vullen.
2. Doe de sjalotjes in een grote kom en bedek ze met kokend water. Laat ze zo 1 min. staan. Giet ze af en laat ze afkoelen. Pel de sjalotjes zodra ze voldoende zijn afgekoeld om beet te pakken en zet ze weg.
3. Breng de azijn, de suiker en het zout aan de kook in een pan en klop op een matig vuur tot de suiker is opgelost. Doe de gepelde sjalotjes, de kaffir-limoenblaadjes en het citroengras in de pan, breng alles aan de kook en laat het geheel op een matig tot laag vuur 5 min. sudderen.
4. Haal de sjalotjes, het citroengras en de kaffir-limoenblaadjes met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een schone pot.
5. Breng de inmaakvloeistof weer aan de kook en laat hem op een matig vuur nog 5 min. koken. Giet de hete vloeistof voorzichtig tig op de sjalotjes. Doe het deksel op de pot en laat ze afkoelen; zet ze daarna in de koelkast. De sjalotjes zijn na 2 dagen klaar en in de koelkast maximaal 1 maand houdbaar.
In je voorraad
- 1 el zeezout
Ingrediënten
- 200 gr sjalotjes (8-10 stuks)
- 2,5 dl rijstwijnazijn
- 220 gr (1 kop) basterdsuiker
- 5 verse kaffir-limoenblaadjes
- ½ stengel citroengras, in de lengte door midden gesneden en gekneusd
Keukengerei
- Grote kom
- (Steel)pan
- Schuimspaan
- Gesteriliseerde pot met 5dl inhoud
Bron
PICKLED