KANELBULLAR MET CHOCOLADE & KANDIJSUIKER
voor 6 personenAan de slag!
Je begint met het voordeeg
Meng de gist, melk en bloem (40 gram) en laat afgedekt op een warme plaats 20 minuten rijzen.
Deeg
Doe alle ingrediënten voor het deeg samen met het voordeeg in de mengkom van de staande mixer. Laat het draaien tot het een mooie deeg begint te vormen. Mocht je je geen staande mixer of Magimix hebben kneed het dan goed door met je handen.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat tenminste 6 uur of een nacht rusten in de koeling. Bij tijdsgebrek is minimaal 1 uur ook te doen, maar geloof ons het wachten is het waard.
Vulling
Deeg
Leg de deegbal op een schoon aanrechtblad, bestuif deze met bloem. Maak van de deeg bal een platte rechthoek. Leg hier overheen een vochtige doek en laat dit 10 minuten eronder rusten.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van zo’n 30×45 cm. Bestuif het werkoppervlak en deeg wanneer nodig met wat bloem om plakken te voorkomen. Strooi wat kaneel over het deeg en smeer de vulling helemaal uit over de oppervlakte van het deeg. Rol het strak op tot een dikke rol van 30cm lengte.
Leg in een ingevet cakeblik en druk iets plat. Bestrijk met het overgebleven ei en de 10 gram parelsuiker en laat minstens 1 uur rijzen of tot in volume verdubbeld.
Bak de chocolade kaneel babka op 180 ℃ in ongeveer 45 minuten gaar.
In je voorraad
Voordeeg
– 40 gr patentbloem
Deeg
– 280 gr patentbloem
– 20 gr kristalsuiker
– 7 gr zout
– 100 gr roomboter, kamertemperatuur
Vulling
– 75 gr roomboter
– 90 gr kristalsuiker
– 1/4 tl zout
– 10 gr kaneelpoeder
Ingrediënten
Voordeeg
– 7 gr instant ( 1 zakje gist)
– 100 ml volle melk (lauwwarm- opwarmen in een pannetje of magnetron)
Deeg
– 2 eieren (1,5 voor het deeg en de 0,5 ei voor bestrijken)
Vulling
– 40 gr parelsuiker ( 10gram hiervan voor over het brood)
– 75 gr pure chocolade Tony Chocolonely -Melk coffee crunch
– 20 gr cacaopoeder
Keukengerei
- Mengkom
- Oven
- Mixer(of Magimix)
- Plasticfolie
- Steelpan
- Cakeblik