KIKKERERWTEN-CHORIZOSTOOF MET KNAPPERIG BROOD
voor 3 personenAan de slag!
Verhit de olie in een braadpan of diepe koekenpan op middelhoog vuur.
Roerbak de pancetta en chorizo 2-3 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Giet het overtollige vet af, laat 2 el in de pan. Zet de pan terug op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en roerbak 5 min. of tot de groeten zacht zijn.
Doe de pancetta en chorizo terug in de pan met de knoflook en oregano. Roer nog 1 min., voeg de aardappels, kikkererwten, wijn, passata en bouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 10 min. koken, of tot de saus ingekookt en dik is en de aardappel gaar. Garneer met peterselie en serveer met knapperig brood.
In je voorraad
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui, gehakt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1½ tl gedroogde oregano
- 125 ml droge witte wijn
- 125 ml kippenbouillon
Ingrediënten
- Stuk pancetta of spek à 250 gr, in blokjes
- 2 chorizoworstjes, in plakjes
- 1 rode paprika, gehakt
- 1 grote aardappel, geschild, in blokjes van 1½ cm, in 2-3 min. beetgaar gekookt
- 400 gr kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt
- 600 ml tomaten-passata (gezeefde tomaten)
- 1 el gehakte bladpeterselie
- Knapperig brood, voor erbij
Keukengerei
- Braadpan
- Vergiet
- Keukenpapier
Bron
Delicious Magazine ( november 2009 )