KLEVERIGE SPARERIBS MET PITTIGE AZIATISCHE SALADE

voor 4 personen
Aan de slag!

Meng de bruine suiker, olie, sojasaus en azijn in een grote kom, ovenschaal of, nog handiger, in een plastic druk- en sluitzak. Voeg het vlees erbij en laat marineren, zo tussen 30 minuten en een hele nacht. Hoe langer je marineert hoe lekkerder, dus het is zeker aan te raden om het vlees een nachtje in de marinade te laten rusten. Je zet het vlees, goed afgedekt in folie, in de koelkast. Halfuurtje voor het bakken uit de koeling halen en vervolgens gaar bakken of grillen.

Verwarm de oven voor op 180°C.  Vul de braadslee met de spareribs en de marinade en gaar ze in de ovenvoor ongeveer 3 uur.

Maak ongeveer een half uur voordat de spareribs klaar zijn de salade. Doe de kool, wortel, ui, munt, koriander en citroenblad in een schaal. Roer in een kommetje de rijstazijn, suiker, sojasaus, limoensap, vissaus en rode peper door elkaar. Meng de dressing door de sla en zet opzij.

Haal de spareribs uit de oven en serveer meteen met de pittige Aziatische salade. Enjoy!

In je voorraad

Pittige Aziatische salade

  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 el fijne kristalsuiker
Ingrediënten
  • 180 gr bruine suiker
  • 240 ml zonnebloemolie
  • 120 ml sojasaus
  • 120 ml azijn
  • 4 ribstukken, één per persoon
  • Nog meer smaak? Varieer met bijv. gesnipperde knoflook, gember, bosuitjes en rode peper.

Pittige Aziatische salade

  • ¼ witte kool, fijngeschaafd
  • ¼ rodekool, fijngeschaafd
  • 1 wortel, in luciferdunne reepjes
  • 25 gr muntblaadjes
  • 20 gr korianderblaadjes
  • 60 ml rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1½ el limoensap
  • 2 el vissaus
  • 2 lange rode pepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
Keukengerei
  • Mandoline, rasp of keukenmachine
  • Oven
  • Ovenschaal
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram