KNAPPERIGE BOERENKOOL, VENKEL & ANSJOVIS
voor 4 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 C.
Maak eerst de dressing. Pel de knoflook, pak ze met wat olijfolie in aluminiumfolie in en leg ze een kwartier in de oven tot ze zacht zijn. De ansjovisfilets, de eidooier, citroensap,- rasp en mosterd in een keukenmachine. Mix en voeg de knoflook toe en mix. Mix en voeg dan langzaam de olijf- en zonnebloemolie toe terwijl je blijft mixen. Zo ontstaat er een gladde saus.
Snij de courgette en venkelbol in hele dunne plakjes. Gebruik een mandoline als je die hebt. Scheur de bloemkoolbladeren en zorg dat ze goed gewassen zijn.
Voeg dit samen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster dit alle max 10 minuten in de oven. Na 5 minuten in de oven hussel je alle ingrediënten nog een keer door elkaar.
Maak de salade aan met de ansjovisdressing en serveer met de amandelen, feta en peterselieblaadjes.
In je voorraad
Voor de dressing
- 3 tenen knoflook
-
2 tl mosterd
-
1/2 dl zonnebloemolie
-
1 dl olijfolie
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 courgette
- ca. 300 g verse boerenkoolbladeren
- 1 venkelknol
- 100 g amandelen, geroosterd
- 100 g feta
- 1/2 bosje bladpeterselie
Voor de dressing
- 10 ansjovisfilets
- 1 eidooier
- sap en rasp van een halve citroen
Keukengerei
- Oven
- Keukenmachine
- Bakplaat
- Optioneel: mandoline
Bron
Samuel Levie - we eten thuis