KNAPPERIGE MOORSE SALADE MET PITABROOD

KNAPPERIGE MOORSE SALADE MET PITABROOD

voor 4 personen
Aan de slag!

De reden waarom sommige ingrediënten in plakjes gesneden moeten worden en andere in lucifer reepjes, is dat dit de knapperigheid van de salade ten goede komt. Je kunt ook de grove kant van een rasp gebruiken of een foodprocessor.

Snijd allereerst de wortelen in luciferdunne reepjes of gebruik . Snijd de radijsjes in dunne plakjes; gooi het groen niet weg maar was het goed en voeg ook toe aan je salade. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunnen plakjes. Ontdoe de sinaasappel van zijn schil en snij hem in plakken. Doe dit alles in een kom met rozijnen, munt, peterselie en feta.

Pak een kom en doe hier de azijn, tahin, olijfolie, zout en versgemalen peer in en klop totdat het een glad geheel is.

Gril de pita’s grillen (als je deze erbij serveert) zodat ze lekker warm zijn wanneer de salade opgediend wordt.

Giet de vinaigrette over de salade en schep om. Als finishing touch strooi je er sesamzaad overheen.

Serveer direct met de nog warme pitabroodjes!

Probeer dit eens: maak er een warme salade van door toevoeging van gebakken kip of garnalen. Of serveer als bijgerecht wanneer je gaat barbecuen.

KNAPPERIGE MOORSE SALADE MET PITABROOD
In je voorraad
  • 4 el sherry of rodewijnazijn
  • 8 el olijfolie
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper
Ingrediënten
  • 300 gr wortelen, geschild
  • 150 gr radijsjes
  • 2 stevige appels
  • 1 sinaasappel
  • Kleine hand rozijnen
  • Handje verse peterselie, grof gehakt
  • Handje verse munt, grof gehakt
  • 1 el tahin (sesamzaadpasta)
  • 2 el sesamzaad, geroosterd in de pan
  • Lekker met pitabrood en feta
Keukengerei
  • Rasp, mandoline of foodprocessor
  • Serveerschaal
  • Koeken- of steelpan om sesamzaad in te roosteren
Bron

Jamie Olliver: De basis van koken

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram