KOKOSRIJST MET CRUNCHY GROENE GROETEN
voor 4 personenAan de slag!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, met kokosmelk in plaats van water. Of kook de rijst in een rijstkoker volgens de aanwijzingen van de fabrikant, maar gebruik kokosmelk in plaats van water. Maak hem luchtig met een work en houd hem warm.
Maak de saus: klop de tamari, fijngesneden knoflook, het limoensap, de rijstazijn, rietsuiker, het water en de chilipeper in een kommetje en zet het opzij.
Verhit de kokosolie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Leg de spruitjes er met het snijvlak omlaag in en bestrooi ze met wat tout. Schroei ze 2-3 minuten tot het snijvlak goudbruin wordt. Schep ze om, voeg de asperges en bimi toe en bak ze nog eens 7-10 minuten of tot ze zacht zijn.
Voeg de bosuitjes de laatste 2 minuten van de baktijd toe. Neem de pan van het vuur.
Zet de rijst in kommen op tafel, met de spruitjes, de saus, het basilicum, de munt, avocado en het sesamzaad. Geef er de sriracha en limoenschijfjes bij.
In je voorraad
- 2 tl kokos- of zonnebloemolie
- (Zee)zout
Saus
- 2 kleine teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 el water
- 1/2 tl chilivlokken
Ingrediënten
- 200 g jasmijn- of basmatirijst
- 300 ml kokosmelk
- 20 g spruitjes, doormidden gesneden
- 2 bosuitjes, gesnipperd
- Bosje Groene asperges, in de lengte doorgesneden
- 150 gr Bimi
- 4 el basilicum, gescheurd
- 4 el munt, gescheurd
- 1 kleine avocado, ontpit en in blokjes
- 1 el sesamzaad
- Sriracha, ter garnering
- Optioneel: Shiitake of kastanjechampignons, rode paprika (in reepjes)
Saus
- 1 el sojasaus
- Sap van 1 limoen + schijfjes, voor garnering
- 2 tl rijstazijn
- 1 el rietsuiker
Keukengerei
- Steelpannetje met deksel of rijstkoker
- Wok
- Grote koekenpan
Bron
Love & Lemons