KOREAANSE TORTILLA’S MET PULLED PORK & KOOLSLAW
voor 4 personenAan de slag!
Dit gerecht kost best wat tijd door het marineren en het garen van het vlees. Begin daarom vroeg zodat je in de tussentijd heerlijk van de zon kan genieten! Ik verzeker je: het is het wachten waard.
Koreaanse tortilla’s kan je met tal van ingrediënten beleggen maar voor dit recept geven we je de keuze uit: varken, kip of tofoe. Het is een slow cooking bereiding dus komt een kamado-barbecue goed van pas. Nou snap ik dat niet iedereen deze heeft staan dus kan je ook een barbecue of oven gebruiken zolang je maar de temperatuur voor een lange periode hetzelfde kan houden.
Pulled pork
Verwarm je kamado-barbecue of oven voor tot 150°C.
Meng voor de kruidenmix alle ingrediënten in een kleine kom. Wrijf het varkensvlees in met de olijfolie. Zet een grote pan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Schroei het vlees aan alle kanten dicht en leg de stukken dan op een rooster in een braadslee. Laat even afkoelen. Wrijf vervolgens de kruidenmix in het vlees en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Giet 250 ml water in de braadslee, dek goed af met aluminiumfolie en laat het vlees ruim 5 uur garen, of totdat het bijna uit elkaar valt. Kijk zo nu en dan of er nog genoeg vocht in de braadslee staat zodat er een jus ontstaat. Voeg wat toe wanneer nodig.
Haal het vlees van de barbecue, schenk de jus in een kom en zet weg.
Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe het weer in de braadslee. Schep de jus over het vlees en breng waneer nodig, op smaak met zout peper, chipotle hot sauce en hoisin. Meng goed door.
Pulled Chicken
Snijd de kip over zijn rug door de helft of hak in stukken. Je kunt de kip nu openklappen. Maak een marinade van de sojasaus, ketjap, hotsauce, miso en gember. Wrijf de kip hier ook onder de huid mee in en laat minimaal 4 uur marineren.
Steek de barbecue aan en rooster de kip heel langzaam en het liefst niet op direct vuur. Na ongeveer een uur is de kip gaar. Laat afkoelen. Pluk het vlees van de kip en breng op smaak met chipotle hotsauce en hoisin.
Vegetarische variatie op het thema
Mocht je nou niet de grootste carnivoor zijn, vervang dan de kip voor tofoe.
Koolslaw
Snij de komkommer op een mandoline of met een mes in heel dunnen plakjes en maak aan met azijn, limoensap, koriander en fijngesneden rode peper. Maak een koolsalade door spitskool zo fijn mogelijk te snijden en aan te maken met mayonaise, sriracha en sesamolie.
Verwarm de tortilla’s in een koekenpan. Vul ze vervolgens met koolsalade, varken/kip/tofoe, plakjes komkommer, koriander en geef er limoen bij.
In je voorraad
Pulled Pork
- 2 el olijfolie
- 1 el zout
Pulled Chicken
- 2 el ketjap manis of honing
- 2 tenen knoflook
Zuur
- 1 el witte wijn azijn
Koolsalade
- 2 el mayonaise
- 1 el witte wijn azijn
Ingrediënten
Pulled Pork
- 2 kg ontbeende varkensschouder, het meeste vet verwijderd
- 2 el gerookt paprikapoeder
- 2 el mosterdpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el uienpoeder
Pulled chicken
- 1 biologische kip
- 2 el sojasaus
- 3 el hotsauce (van bijvoorbeeld Let’s Salsa of El jefe, te koop bij de supermarkt of online)
- 2 el misopasta
- 1 el geraspte gember
Voor het zuur
- 1 komkommer
- Sap van 1 limoen
- Bosje koriander
- Rode peper
Voor de koolsalade
- 1 spitskool
- ½ el srirache (Thais chilisauce)
- 1 el sesamolie
- 1 el (Tabasco) chipotle hot sauce
- 3 el hoisinsaus
- 8 maistortilla’s
- Optioneel: limoen voor erbij
Keukengerei
- Mandoline
- Koekenpan, om tortilla’s in te verwarmen
- Barbecue of kamado-grill
- Schaal, voor de salade
Pulled pork
- Kamado-barbecue of oven
- Braadrooster
- Kleine kom
- Pan met anti-aanbaklaag
- Braadslee
- Aluminiumfolie
Bron
We eten thuis - Samuel Levie