KORT GESCHROEIDE TONIJN MET SOBANOEDELS & VOORJAARSGROENTE

voor 2 personen
Aan de slag!

Verhit in zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Leg de tonijn erin en bak elke kant 45 seconde Let op: de tonijn moet van binnen rood blijven, dus hoe dunner de tonijn hoe korter hij even aangebakken moet worden. Laat deze even afkoelen.

Leg de sesamzaadjes op een bord en wentel de tonijn erdoor. Zodat beide kanten en rondom de zaadjes zitten. Leg dan het bord met tonijn in de koelkast zodat het goed kan afkoelen voor +/- 30 minuten.

Roer alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar en zet apart. Kook de sobanoedels volgens verpakking en voeg de laatste minuten de sojabonen toe, giet de noedels af en spoel ze koud. Haal intussen de tonijn uit de koelkast en snijd in plakken van 5 mm dik. Schep de noedels en sojabonen met komkommer, tuinkers, avocado, bosui en dressing door elkaar.

Verdeel de noedels over de borden en schik de plakjes tonijn erop. Garneer nog met wat verse gember.

In je voorraad
  • 1 el zonnebloemolie

Dressing

  • 2 tl fijne kristalsuiker
Ingrediënten
  • 300 gram verse tonijn
  • 70 gr wit sesamzaad * ( mag 35 gr wit en 35 gr zwart sesamzaad te koop toko)
  • 150 gram sobanoedels
  • 120 gr gepelde sojabonen ( edamame )
  • ½ komkommer, in repen
  • ½ bosje waterkers
  • 1 avocado, plakken gesneden
  • 4 bosuien, in schuine stukken
  • 2 cm verse gember in reepjes gesneden

Dressing

  • 1 tl wasabipasta
  • 80 ml light soja saus
  • Sap van ½ citroen
  • 2 el mirin ( japanse rijstwijn of gebruik rijstwijn )
  • 2 tl vissaus
  • Sap van 1 limoen

 

 

Keukengerei
  • Koekenpan
  • 2 grote kommen of 2 diepe borden
  • Pan met kokend water
  • Bord
  • Kommetje
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram