KROKANTE KIP MET PILAV & GRANAATAPPELSALADE
voor 4 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 210ºC.
Meng voor de granaatappelsalade alle ingrediënten* in een kom.
Doe de kip, olijfolie, specerijen, knoflook en citroensap in een kom. Bestrooi de kip ruim met zout en versgemalen zwarte peper en verdeel de stukjes over een bakplaat. Bak de kip 25-30 min. totdat hij gaar is en mooi goudbruin aan de randjes. Strooi de laatste 7 min. de pijnboompitten over de kip.
Pilav van rijstvermicelli
Doe de mie in een droge koekenpan en bak in een paar minuten, voortdurend omscheppend, tot het gaat verkleuren. Haal de pan van het vuur.
Verhit de olie en boter in een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Doe de ui, zout en peper in de pan en fruit 10 min., tot aalles zacht en glazig is.
Voeg de rijst en gebakken mie toe en bak al omscheppend nog 1 min. Giet de bouillon erbij. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 15 min. koken tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en trek de rijst los met een vorl.
Serveer de kip met de granaatappelsalade, pilav van rijstvermicelli en een flinke lepel yoghurt.
* Tip: Geen idee hoe je de pitjes uit de granaatappel krijgt? Snij de vrucht door midden en neem een van de helften in je hand, met de opgesneden kant rustend op je vingers. Pak een lepel en sla door op de schil te tikken, de pitjes tussen je vingers door in een kom. Zo krijg je ze er in een mum van tijd uit en scheelt het veel geklieder.
In je voorraad
- 1 el olijfolie
- 3 tl chilivlokken
- 1 tl kaneel
- 2 teentjes knoflook, fijngeperst
Granaatappelsalade
- 1 kleine ui, gehalveerd en in dunnen plakjes gesneden
Pilav van rijstvermicelli
- 1 el olijfolie
- 20 gr boter
- 2 uien, in dunnen ringen
- 600 ml groente- of kippenbouillon
Ingrediënten
- 750 gr kippendijen
- 1½ el sumak, verkrijgbaar bij Turkse winkel of vervang door citroensap
- 1 tl komijnzaad
- Fijne rasp van 2 citroenen
- 2 el pijnboompitten
Granaatappelsalade
- Pitjes van ½ granaatappel
- 1 grote handvol bladpeterselie
- 1 tl sumak
- Griekse yoghurt, om erbij te serveren
Pilav van rijstvermicelli
- 1 el olijfolie
- 20 gr boter
- 2 uien, in dunnen ringen
- 600 ml groente- of kippenbouillon
- 250 gr basmatirijst
- 50 gr gedroogde eiermie
Keukengerei
- Oven
- 2 kommen
- Bakplaat of ovenschaal
- Grote pan met dikke bodem
- Koekenpan
Bron
My Streetfood Kitchen