KRUIDIGE LINZENSOEP MET BOERENKOOL & GRIEKSE YOGHURT
voor 4 personenAan de slag!
Verhit de olie op matig vuur in een diepe koekenpan met dikke bodem.
Schep hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 min om. Voeg de knoflook, specerijen en tomatenblokjes, linzen, bouillon en 750 ml water toe.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 6-8 min. trekken.
Schep de boerenkool erdoor en laat 1-2 min. slinken. Neem van het vuur en schep in kommen. Doe in elke kom een schepje yoghurt en serveer.
In je voorraad
- 3 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
Ingrediënten
- 1 wortel, fijngesneden
- 2 tl gemalen korianderzaad
- 2 tl gemberpoeder
- 3 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes à 400 gr
- 2 blikjes linzen à 320 gr, uitgelekt
- 1/2 bos boerenkool, steeltjes verwijderd, kleingesneden
- Griekse yoghurt en brood, voor erbij
Keukengerei
- Diepe koekenpan met dikke bodem
Bron
Delicious magazine