KRUIDIGE LINZENSOEP MET BOERENKOOL & GRIEKSE YOGHURT

KRUIDIGE LINZENSOEP MET BOERENKOOL & GRIEKSE YOGHURT

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit de olie op matig vuur in een diepe koekenpan met dikke bodem.

Schep hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 min om. Voeg de knoflook, specerijen en tomatenblokjes, linzen, bouillon en 750 ml water toe.

Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 6-8 min. trekken.

Schep de boerenkool erdoor en laat 1-2 min. slinken. Neem van het vuur en schep in kommen. Doe in elke kom een schepje yoghurt en serveer.

KRUIDIGE LINZENSOEP MET BOERENKOOL & GRIEKSE YOGHURT
In je voorraad
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
Ingrediënten
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 2 tl gemberpoeder
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gr
  • 2 blikjes linzen à 320 gr, uitgelekt
  • 1/2 bos boerenkool, steeltjes verwijderd, kleingesneden
  • Griekse yoghurt en brood, voor erbij
Keukengerei
  • Diepe koekenpan met dikke bodem
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram