KWARKCAKE MET GEMBER & CITROEN

voor 10 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor tot 180°C.

Meng alle droge ingrediënten en klop de drie natte ingrediënten in een kom.

Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de inhoud van het kannetje erin. Spatel alles om met een lepel – niet kloppen; dan wordt de cake niet kruimig en zal hij moeilijker rijzen.

Vet een springvorm van 20 cm. doorsnede in en bekleed de bodem met op met op maat geknipt bakpapier. Giet het beslag erin en bak de cake 40 min. of tot een erin gestoken satéprikker er droog uit komt.

Maak intussen de siroop door de siroopingrediënten samen met 75 milliliter water 10 min. zachtjes te laten inkoken. Zeef en zet opzij.

Laat de cake 5 min. rusten, haal hem uit de vorm, zet op een rooster en prik overal gaatjes in. Giet de helft van de siroop erover en laat intrekken. Giet de tweede helft er na een uur over. Laat lekker even staan voor u hem opdient.

In je voorraad
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr fijne kristal- of witte basterdsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie

Voor de siroop

  • 100 gr fijne kristal of witte basterdsuiker
Ingrediënten
  • 50 gr semolina (griesmeel)
  • Rasp van 2 citroenen
  • Vingerlengte gember, fijngeraspt
  • 225 gr kwark

Voor de siroop

  • sap van 2 citroenen
  • Rasp van duimlengte gember
Keukengerei
  • Oven
  • Satéprikker
  • Kommen
  • Spatel
  • Springvorm van 20 cm
  • Zeefje
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram