INGEMAAKTE KWEEPEREN MET KANEEL, STERANIJS & PISTACHE

voor 2 personen
Aan de slag!

Los de suiker op laag vuur in 500 ml water op. Voeg de kaneel, de steranijs en de chilipepers toe en laat de siroop ca. 15 min. op laag vuur trekken.

Snijd intussen de (ongeschilde!) kweeperen in partjes van 1/2 cm. Leg meteen in de siroop en kook ze op laag vuur in ca. 8 min. knapperig gaar. Of kook ze wat langer als je van zachter vruchtvlees houdt; het vruchtvlees van de kweepeer verandert bij langer garen bovendien van kleur, naar diep roze en vervolgens rood.

BEWAREN
Neem de knapperige kweeperen uit de siroop en leg de partjes in een schaal. Laat de siroop afkoelen (meer kweeperen in deze siroop koken kan ook) en schenk de siroop weer over de kweepeer; zo houden de partjes hun lekkere bite. Bewaar ze afgedekt in de siroop op een koele plek.
Serveertip: voor zowel ontbijt als dessert is het lekker de peren te serveren met pistachenoten, Griekse yoghurt, honing en de siroop.

In je voorraad
Ingrediënten
  • 400 g rietsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 4 gedroogde chilipepers
  • 2 kweeperen

Voor erbij

  • Griekse yoghurt
  • Pistachenoten
  • Honing
Keukengerei
  • Dunschiller of aardappelmesje
  • Steel- of kookpan
  • Om te bewaren: wekpot (met kokend water gereinigd)
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram