LAMSKOTELETTEN MET FETA EN DOPERWTENSALADE

voor 4 personen
Aan de slag!

Doe de peperkorrels met knoflook, de helft van de rode peper en 1 tl zout in een vijzel en wrijf alles grof met de stamper. Voeg de kruiden toe en wrijf tot het een grove pasta is. Roer de olie door de pasta en schep hem in een grote schaal. Wentel de koteletjes erdoor zodat ze rondom zijn bedekt. Zet ze afgedekt 30 min. bij kamertemperatuur.

Verhit een grillpan of de barbecue tot middelheer of heet.

Gril de koteletjes 2-3 min. aan elke kant voor medium-rood of naar smaak iets langer. Laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

Blancheer (kort koken) intussen voor de salade de peultjes, sugarsnaps en doperwten 3 min. in kokend water met zout tot ze net gaar zijn. Gier ze af en dompel ze in ijskoud water. Laat de groente uitleken. Schud ze op een serveerschaal en verdeel de munt en feta erop.

Roer de mosterd, honing, citroenrasp en -sap met de overgebleven rode peper door elkaar. Voeg al roerend de extra vergine olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Schik de koteletjes op de doperwtensalade, sprenkel de honingdressing erover en serveer.

In je voorraad

1 el hele zwarte peperkorrels

2 tenen knoflook

60 ml olijfolie

1 tl dijonmosterd

1 tl honing

Ingrediënten
  • 2 lange rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 2 el tijmblaadjes
  • 2 el gehakte salieblaadjes
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 12 lamskoteletten, botjes schoongekrabd
  • Schil + sap van 1 citroen
  • 125 ml extra vergine olijfolie
Keukengerei
  • Vijzel
  • Grote schaal
  • Grillpan of barbecue
  • Aluminiumfolie
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram