MAÏSPANNENKOEKJES MET GUACAMOLE & GARNALEN

voor 4 personen
Aan de slag!

Mix de avocado met het limoensap, de zure room, de helft van de koriander, 1 tl komijn en de helft van de groene peper in een keukenmachine tot een grove puree. Zet opzij.

 

Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en voeg de suiker, de overgebleven theelepel komijn en een snuf zout toe.

Klop de eieren en de melk ik een andere kom door elkaar. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en klop het tot een glad, stevig beslag. Meng de maïskorrels, bosui, overgebleven groene peper en de gehakte koriander erdoor. Roer zout en peper naar smaak door het beslag.

 

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep voor elk maïskoekje steeds 2 eetlepels beslag in de pan en bak ze 1-2 min. aan elke kant goudbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm terwijl je de overige koekjes bakt.

 

Verdeel de maïskoekjes over de borden en schep er wat guacamole op met de garnalen, peperringetjes en extra koriander. Geef de limoenpartjes erbij.

In je voorraad
  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
Ingrediënten
  • 2 avocado’s
  • 2 el limoensap + limoenpartjes voor erbij
  • 2 el zure room
  • 10 gr gehakte korianderblaadjes + extra blaadjes ter garnering
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 lange groene pepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt + extra ter garnering
  • 125 ml melk
  • 320 gr maïskorrels
  • 75 gr bosui in smalle ringetjes
  • 20 gr gekookte garnalen met staartjes eraan
Keukengerei
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Antiaanbaklaag
Bron

Delicious - lekker thuis

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram