MANDARIJNEN-YOGHURTTAART
voor 8 personenAan de slag!
Maak eerst de hangop (yoghurtcrème). Giet de yoghurt in een theedoek die in een zeef legt en zet de zeef op een kom. Laat zeker 4 uur in de ijskast uithangen.
Schep de hangop in een beslagkom en voeg de boter, mandarijnrasp, het vanille-extract en wat zout toe. Klop dan de poedersuiker erdoor tot een luchtige crème. Zet in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een springvorm in met een doorsnede van 20cm.
Zeef de bloem, suiker, het bakpoeder en zout boven een kom.
Meng de yoghurt, olie, mandarijnrasp en het -sap, ei en vanille-extract in een andere kom. Giet het yoghurtmengsel bij de droge bestanddelen en meng kort tot een egaal beslag.
Giet in de springvorm en bak tot de cake goudbruin is, ongeveer 25 min. Laat hem afkoelen op een rooster.
Besmeer met de hangop en versier met schijfjes mandarijn en zet in de ijskast op op te stijven.
Optioneel: decoreer met munt voordat je hem op tafel zet.
In je voorraad
Hangop (yoghurtcrème)
- 2 el roomboter, op kamertemperatuur
- snuf zout
Cake
- 125 gr bloem
- 100 gr suiker
- snuf zout
- 50 ml plantaardige olie, plus iets extra
- 1 ei
Ingrediënten
Hangop (yoghurtcrème)
- 200 ml Griekse yoghurt
- Geraspte schil van 1 mandarijn
- 1 tl vanille-extract
- 75 gr poedersuiker
Cake
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 ei
Keukengerei
- Oven
- Theedoek
- Zeef
- Kom (groot en klein)
- Springvorm, 20cm doorsnede
Bron
Yvette van Boven: De grote oven van van Boven