MAROKKAANSE LINZEN-TOMATENSOEP: HARIRA

MAROKKAANSE LINZEN-TOMATENSOEP: HARIRA

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook 3-4 min. Voeg de tomatenpuree, specerijen en het laurierblaadje toe. Schep alles 1 min. om en voeg dan de bouillon, tomatenblokjes en koriander toe. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de soep 1 uur trekken.

Voeg dan de kikkererwten en linzen toe en laat de soep ± 30 min. trekken. Haal de deksel van de pan en laat de soep onafgedekt nog 30 min. iets inkoken.

Garneer met nog wat koriander en serveer er yoghurt en pitabroodjes bij.

MAROKKAANSE LINZEN-TOMATENSOEP: HARIRA
In je voorraad
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 l groentebouillon
Ingrediënten
  • 2 el tomatenpuree
  • 1½ tl gemalen komijn
  • 2 tl zoet paprikapoeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik
  • ½ bosje koriander, blaadjes en steeltjes fijngesneden + extra ter garnering
  • 800 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld
  • 800 gr bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • Griekse yoghurt en geroosterde pitabroodjes, voor erbij
Keukengerei
  • Braad-of kookpan met dikke bodem en deksel
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram