![MAROKKAANSE LINZEN-TOMATENSOEP: HARIRA](https://flambe.nl/wp-content/uploads/2017/10/HARIRA-MAROKKAANSE-LINZEN-TOMATENSOEP-700x400.jpg)
MAROKKAANSE LINZEN-TOMATENSOEP: HARIRA
voor 4 personenAan de slag!
Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook 3-4 min. Voeg de tomatenpuree, specerijen en het laurierblaadje toe. Schep alles 1 min. om en voeg dan de bouillon, tomatenblokjes en koriander toe. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de soep 1 uur trekken.
Voeg dan de kikkererwten en linzen toe en laat de soep ± 30 min. trekken. Haal de deksel van de pan en laat de soep onafgedekt nog 30 min. iets inkoken.
Garneer met nog wat koriander en serveer er yoghurt en pitabroodjes bij.
![MAROKKAANSE LINZEN-TOMATENSOEP: HARIRA](https://flambe.nl/wp-content/uploads/2017/10/HARIRA-MAROKKAANSE-LINZEN-TOMATENSOEP-700x400.jpg)
In je voorraad
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 l groentebouillon
Ingrediënten
- 2 el tomatenpuree
- 1½ tl gemalen komijn
- 2 tl zoet paprikapoeder
- ½ tl gemalen kruidnagel
- 1 laurierblaadje
- 800 gr tomatenblokjes uit blik
- ½ bosje koriander, blaadjes en steeltjes fijngesneden + extra ter garnering
- 800 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld
- 800 gr bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- Griekse yoghurt en geroosterde pitabroodjes, voor erbij
Keukengerei
- Braad-of kookpan met dikke bodem en deksel
Bron
Delicious magazine