MAROKKAANSE LINZEN-TOMATENSOEP: HARIRA
voor 4 personenAan de slag!
Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook 3-4 min. Voeg de tomatenpuree, specerijen en het laurierblaadje toe. Schep alles 1 min. om en voeg dan de bouillon, tomatenblokjes en koriander toe. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de soep 1 uur trekken.
Voeg dan de kikkererwten en linzen toe en laat de soep ± 30 min. trekken. Haal de deksel van de pan en laat de soep onafgedekt nog 30 min. iets inkoken.
Garneer met nog wat koriander en serveer er yoghurt en pitabroodjes bij.
In je voorraad
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 l groentebouillon
Ingrediënten
- 2 el tomatenpuree
- 1½ tl gemalen komijn
- 2 tl zoet paprikapoeder
- ½ tl gemalen kruidnagel
- 1 laurierblaadje
- 800 gr tomatenblokjes uit blik
- ½ bosje koriander, blaadjes en steeltjes fijngesneden + extra ter garnering
- 800 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld
- 800 gr bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- Griekse yoghurt en geroosterde pitabroodjes, voor erbij
Keukengerei
- Braad-of kookpan met dikke bodem en deksel
Bron
Delicious magazine