MAROKKAANSE PASTA MET KIKKERERWTEN EN FETA

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook al roerend 3-4 min. tot de ui glazig is. Bak de specerijen 30 sec. mee tot ze geuren, voeg dan de tomaten en de bouillon of het water toe en laat alles 10 min. op middelhoog tot hoog vuur koken. Roer de kikkererwten door de saus en warm de erwten 1-2 min. mee.

Kook intussen de pasta volgens het voorschrift op de verpakking. Giet de pasta af en roer hem met de gesneden kruiden door de saus. Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Stort de pasta in een schaal en bestrooi met pijnboompitten, extra kruiden, feta en sumak. Geef de citroenpartjes erbij om ze over de pasta uit te knijpen.

In je voorraad
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kaneel
Ingrediënten
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl mild paprikapoeder
  • 1 tl mld paprikapoeder
  • 1 blik à 400 ml tomatenblokjes
  • 125 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 blik à 400 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 gr kleine pastavormpjes, bijv. orecciette
  • 30 gr van elk: munt-, peterselie- en korianderblad
  • 100 gr pijnboompitten, geroosterd
  • (Gemarineerde) feta, om te verkruimelen
  • Optioneel: sumak, citroenachtige mediterrane specerij, te koop bij bijv. de Turkse supermarkt
  • Partjes citroen voor erbij
Keukengerei
  • Braadpan
  • Kookpan
Bron

Delicious - Het kookboek

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram