MIDDEN-OOSTERSE KIP MET KIKKERERWTEN-FETASALADE
voor 4 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng in een grote kom de sumak, 1 el olie, de citroenplakken en -sap (bewaar 1 el sap) en zout en peper. Voeg de kop toe en schep goed door elkaar zodat de kip rondom bedekt is met de marinade. Dek af en laat 20 min. in de koelkast marineren.
Verhit 2 el olie in een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip in 3 min. aan alle kanten lichtgoudbruin en zet 8 min. in de oven tot de kip gaar is. Dek losjes af met folie en laat 2 min. rusten.
Smelt intussen de boter en 2 el olie in een pan op middelhoog vuur. Bestrooi het brood met zout en peper en bak het 4-5 min. aan alle kanten tot het heel knapperig is. Neem uit de pan en houd warm. Voeg de kikkererwten toe aan de pan en warm ze 1-2 min. door.
Snijd de kip in plakken, schep door de kikkererwten, het brood, de peterselie, ui en feta. Meng het achtergehouden citroensap met de rest van de olie en evt. achtergebleven sappen van de kip. Sprenkel over de salade en serveer.
In je voorraad
- 100 ml olijfolie
- 40 gr boter
- 1 rode ui, in dunne ringen
Ingrediënten
- 2 tl sumak
- 2 citroenen, één in plakken en sap van de ander
- 4 kipfilets à 200 gr
- 1 Libanese brood, in stukken, bijv. van Souq (bij AH)
- 1 blik kikkererwten à 400 gr, afgespoeld, uitgelekt
- 2-3 handen bladpeterselie, grof gehakt
- 75 gr gemarineerde feta
Keukengerei
- Oven
- Grote kom
- Aluminiumfolie
Bron
Delicious Magazine