MINESTRONE CON CASTAGNI E ZUCCA: KASTANJE-POMPOENSOEP
voor 6 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 225°C.
Verhit 60 ml van de olijfolie in een grote pan, op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook, tijm en bleekselderij toe en bak alles, al roerend, 1-2 min. tot het gaat geuren. Voeg de pompoen en kastanjes toe en bak nog 2-3 min. tot ze wat zachter zijn. Voeg de kaaskorst en bouillon toe en voeg een beetje water toe, zodat alles onderstaat. Zet het vuur laag en kook 15-20 min. of tot de pompoen en kastanjes gaar zijn en het vocht iets ingekookt is. Breng op smaak met zout en peper, neem van het vuur en houd warm.
Bak in de tussentijd de pancetta of spekreepjes tot ze krokant en goudbruin zijn. Leg ze op een bordje met keukenpapier zodat deze het overtollige vet op kunnen nemen.
Schep voor de croutons het brood om met de rest van de olie en breng goed op smaak met zout en peper. Spreid het brood uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Bak de croutons in 2-3 min. goudbruin.
Neem de takjes tijm en kaaskorst uit de soep. Doe de soep in een blender of keukenmachine en pureer hem glad. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de croutons en pancetta erover. Besprenkel voor serveren met wat olijfolie en witte wijnazijn (optioneel).
In je voorraad
- 125 ml extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
- 2 sjalotten, in dunne plakjes
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1½ l kippen-, of groentebouillon
- Optioneel: witte wijnazijn
Ingrediënten
- 50 gr pancetta of spekblokjes
- 3 takjes tijm + extra blaadjes voor serveren
- 1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes
- 300 gr pompoen, geschild, in blokjes van 3 cm
- 200 gr kastanjes, gepeld
- 25 gr geraspt Parmezaanse kaas + stuk korst
- ½ ciabatta van 1 dag oud, in stukjes van 2½ cm
Keukengerei
- Grote pan
- Koekenpan
- Oven
- Keukenpapier (optioneel)
- Staafmixer of keukenmachine
- Bakpapier
- Bakplaat
Bron
Silvia Colloca