MINESTRONE ROSSO: DE ULTIEME ITALIAANSE MAALTIJDSOEP

MINESTRONE ROSSO: DE ULTIEME ITALIAANSE MAALTIJDSOEP

voor 4 personen
Aan de slag!

Deze rijkgevulde Italiaanse soep is perfect voor de koude dagen. Hij kan als lunch maar ook als hoofdgerecht geserveerd worden. Maak de minestrone een dagje van te voren, dan is hij nog lekkerder!

Snij eerst alle groenten mooi fijn, draai van het gehakt de soepballetjes.

Zet een grote soeppan op met een scheutje olijfolie.
Fruit vervolgens de uien, bleekselderij, wortel. Voeg naar 5 minuten de courgettes, prei, paprika toe, smoor dit nog 5 minuten en voeg dan de vers gesneden tomaten en tomaten puree met ca 1,5 liter bouillon toe.
En laat dit zachtjes koken. Voeg na 10 minuten de soepballetjes toe.

Kook de soep tot de soepballetjes boven komen, dit betekend dat ze gaar zijn.
Voeg dan de kleine pasta ( of vermicelli ) toe zodat deze ook nog gaar gekookt worden.

Bak in een apart klein steelpannetje de pancetta krokant. En voeg het op het laatst bij de minestrone soep toe.

Voeg flink wat zout en peper toe, serveer met een scheutje olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas.

MINESTRONE ROSSO: DE ULTIEME ITALIAANSE MAALTIJDSOEP
In je voorraad
  • 1,5 liter groente bouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gehalveerd
Ingrediënten
  • 2 laurierblaadjes
  • Bosje peterselie
  • Bosje tijm
  • 2 wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 150 gram lams rundergehakt
  • 100 gram fijn gesneden pancetta
  • 250 gram tomaten ( verschillende soorten )
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 150 g kleine pastavormpjes
  • Voor erbij: olijfolie en versgeraspte Parmezaanse kaas
Keukengerei
  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Steelpannetje
  • Rasp
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram