NAAN MET WITTEBONENPUREE & ASPERGELINTEN
voor 2 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak eerst de wittebonenpuree: maal de connellinibonen, olijfolie, het citroensap, de knoflook en een paar flinke snufjes zout en peper in een keukenmachine tot puree. Proef of er nog zout en peper bij moet. Zet de puree tot gebruik in de koelkast.
Leg het platboord op een groot ovenrooster en besprenkel het met water. Zet het 10 min. in de oven of tot het geroosterde en goudbruin is.
Snijd de asperges met een dunschiller in linten. Meng ze met een scheutje olijfolie, het citroensap en een paar snufjes zout en peper in een kom.
Smeer de wittebonenpuree op het platboord en leg er een paar aspergelinten, wat verkruimelde feta, munt, pijnboompitten, citroenschil en chilivlokken op. Strooi er zout en peper naar smaak over.
In je voorraad
- Olijfolie, extra vergine
- 1 klein teentje knoflook
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Snufje chilipepers
Ingrediënten
- 300 gr cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
- 4 el versgeperst citroensap
- 4 stukken pitabrood of naan
- ± 350 gr groene asperges, harde onderkant eraf en in dunne linten
- 4 el verkruimelde feta
- Handvol verse muntblaadjes
- 4 el pijnboompitten, geroosterd
- 1/4 tl citroenschil
Keukengerei
- Keukenmachine
- Oven
- Dunschiller
- Koekenpan, om pijnboompitten in te roosteren
Bron
Love & Lemons