OMELET MET FETA, WATERKERS, DOPERWTEN & AVOCADO

OMELET MET FETA, WATERKERS, DOPERWTEN & AVOCADO

voor 2 personen
Aan de slag!

Klop de eieren met een snufje zout in een middelgrote kom.

Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan op matig vuur. Schenk de helft van de eieren in de koekenpan en gebruik een rubberen spatel om de stukken gestold ei naar het midden van de pan te schuiven.

Til de pan op en houd hem schuin om de eieren over de bodem te verdelen, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Voeg als het midden niet meer vloeibaar is de helft van de ingrediënten van de vulling toe: doperwten, kiemgroenten, feta, waterkers, doperwten, avocado en een snufje chilivlokken. Vouw de omelet met een spatel voorzichtig dubbel en schep hem op een bord. Bestrooi hem met peper en zout.

Maak de tweede omelet op dezelfde manier met de overige ingrediënten.

OMELET MET FETA, WATERKERS, DOPERWTEN & AVOCADO
In je voorraad
  • Olijfolie extra vergiene, voor het besprenkelen
  • Snufje chilivlokken
  • Zeezout en versgemalen peper
Ingrediënten
  • Kleine koekenpan
  • Spatel
Keukengerei
  • 4 grote eieren
  • Een handvol kiemgroenten
  • 2 el feta, verkruimeld
  • 1 handvol waterkers, grote stengels verwijderd
  • 2 el gekookte doperwten (1 min. geblancheerd – kort gekookt, als ze vers zijn, ontdooid als ze uit de vriezer komen)
  • 1 avocado, in blokjes
Bron

Love & Lemons

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram