ORECCHIETTE MET BIMI, PIJNBOOMPITJES EN ROZIJNEN

ORECCHIETTE MET BIMI, PIJNBOOMPITJES EN ROZIJNEN

voor 2 personen
Aan de slag!

Snijd de broccoli in stukken en kook in 10 min. in water met wat zout.

Verhit 2 el olijfolie met de ansjovis in een grote koekenpan op laag vuur en voeg vervolgens de ui en Spaanse peper toe. Wanneer je de ui hebt gefruit kan de broccoli toegevoegd worden. Je kan de groente eerst afgieten maar maakt het jezelf makkelijk en schep ze met een schuimspaan van de kookpan direct in de koekenpan. Zo hoef je niet opnieuw water te koken voor de pasta.

Kook de orecchiette volgens de aanwijzing op verpakking en houd wat kookvocht apart als je hem afgiet.

Voeg wanneer de pasta al dente is deze toe aan de pan met saus en schep alles goed om.

Voeg naar smaak citroensap toe en eventueel nog wat water.
Serveer direct en geef er Parmezaanse kaas bij.

ORECCHIETTE MET BIMI, PIJNBOOMPITJES EN ROZIJNEN
In je voorraad
  • 1 (gedroogd) Spaans pepertje, fijngesneden
  • 50 gr ui, gesnipperd
  • 6 ansjovissen, uit blik
  • Extra vergiene olijfolie
Ingrediënten
  • 200 gr bimi of broccoli
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen, kort geweld in water
  • 200 gr orecchiette (schepljespasta)
  • Parmezaanse kaas voor erbij
  • Sap van een halve citroen
Keukengerei
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Schuimspaan
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram