PANDAN CAKE, DE GROENE INDONESISCHE SPONSCAKE
voor 10 personenAan de slag!
Deze cake geeft me het gevoel of ik weer terug mijn kinderjaren in ga. De geur en de kleur van de cake blijven je bij.
Om te beginnen verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de kokosmelk, het zout en 1 eetlepel groen pandanextract op laag vuur. Let wel op, roer regelmatig dit vanwege een laagje erop kan komen. Laat het afkoelen nadat het heeft gekookt.
Klop de eidooiers (8 stuks) en klopt het eiwit (6stuks) op tot het romig is en schuimt. Voeg het bakmeel, de suiker, de bakpoeder, de maïzena, 1 eetlepel groen pandanextract en wat zout toe aan de kokosmelk. Meng vervolgens de eidooiers en het eiwit erdoor. Roer alles glad tot er geen klontjes meer inzitten. Giet het beslag in een ingevette gladde tulband vorm (of bakblik) en niet helemaal vol tot de rand. Zet de vorm voor 30 a 45 minuten in de oven tot de cake gerezen is.
Check met de sateprikker of hij gaar is.
Laat de cake 10 minuten afkoelen en keer om op een bord/ plank om hem te serveren.
In je voorraad
- Mespuntje zout
- 175 gram suiker
- Boter
Ingrediënten
- 120 ml dikke kokosmelk
- 2 eetl. groen pandanextract
- 8 eieren, gescheiden in 8 eidooiers en 6 eiwit
- 180 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 1 theel. bakpoeder
- 1 eetl. maïzena
Keukengerei
- Oven op 180°C
- 3 grote kommen
- Tulband of bakvorm ingevet
- Garde of keukenmachine
Bron
Indische keukengeheimen - Jeff Keasberry