PASTA CON MISTO DI FUNGHI E PANNA (PADDENSTOELENMIX)

PASTA CON MISTO DI FUNGHI E PANNA (PADDENSTOELENMIX)

voor 4 personen
Aan de slag!

Een typisch seizoensgerecht, dat in heel Italië gegeten wordt. Snijd het eekhoorntjesbrood in schijfjes. Het vocht is lekker om later toe te voegen aan de pasta.

Begin met het wellen van het gedroogde eekhorentjesbrood in lauw water en breng een kookpan met ruim water aan de kook voor de pasta.

Verwarm de boter met de olijfolie in een koekenpan. Voeg knoflook en tijm toe en bak even tot de knoflook goudbruin gekleurd is. Voeg dan de in stukjes gesneden paddenstoelen en het geweekt eekhoorntjesbrood toe. Belangrijk: gooi het water waarin ze deze geweekt zijn niet weg want dit heb je later nog nodig. Bak het geheel, zo nu en dan omscheppend, voor 10 minuten.

Kook intussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Blus  de paddenstoelen af met wat van het water waarin het eekhoorntjesbrood is geweekt en de witte wijn, en bak weer 5 min. Voeg de room toe, breng op smaak met wat zout en bak nog 5-8 min. Giet de pasta af en roer het paddenstoelenmengsel erdoor. Voeg naar smaak nog wat Parmezaanse kaas toe.

PASTA CON MISTO DI FUNGHI E PANNA (PADDENSTOELENMIX)
In je voorraad
  • 2 el boter
  • 100 ml olijfolie, extra vergine
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper
Ingrediënten
  • Blaadjes van een paar takjes tijm
  • 500 gr gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, kastanjechampignons en cantharellen), schoongeveegd en in kleine stukjes gesneden
  • 30 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml room
  • 500 gr pasta, fusilli of farfalle
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Keukengerei
  • Koekenpan met dikke bodem
  • Kookpan
  • Vergiet
Bron

La Cucina d’Abruzzo

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram