PASTASCHOTEL MET SPRUITEN, ROQUEFORT EN SINAASAPPELKRUIM

PASTASCHOTEL MET SPRUITEN, ROQUEFORT EN SINAASAPPELKRUIM

voor 4 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 220°C.

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Kook of stoom de spruiten in ruim water met zout 6-8 min. zodat ze iets zachter zijn, maar nog niet beetgaar. Giet de spruiten af en laat ze goed uitlekken. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.

Verhit in een koekenpan 2 el van de olijfolie en bak de spruiten hierin goudbruin en beetgaar. Prak met een vork de roquefort en de melk door de crème fraîche. Pers de knoflook erboven uit en schep met peper naar smaak om.

Snijd ± 10 cm van het ciabattabrood af en verkruimel dit grof. Meng de sinaasappelrasp met de Parmezaanse kaas, de resterende 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak door het ciabattakruim.

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de spruiten, pijnboompitten en de roquefortcrème toe en schep goed om. Voeg peper en eventueel een beetje zout naar smaak toe. Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel er het ciabattakruim over.

Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en krokant. Leg de laatste 5 min. de rest van het ciabatta in de oven en bak goudbruin en knapperig. Serveer de pastaschotel met de ciabatta.

PASTASCHOTEL MET SPRUITEN, ROQUEFORT EN SINAASAPPELKRUIM
In je voorraad
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
Ingrediënten
  • 300 gr macaroni grande of penne
  • 700 gr spruiten, schoongemaakt, grote gehalveerd
  • 1½ el pijnboompitten
  • 150 gr roquefort
  • 50 ml melk
  • 200 gr crème fraîche
  • 1 ciabatta (liefst afbak)
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
Keukengerei
  • Oven
  • Ovenschaal met inhoud van 1½ – 2 l, ingevet
  • Kookpan
  • Koekenpan
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram