LUMACONI MET DUBBEGEDOPTE TUINBONEN, SPEK EN SALIE
voor 2 personenAan de slag!
Dop de tuinbonen. Doe ze in een ruime pan kokend water, en kook ze 7 minuten. Giet af, en laat afkoelen. Dop de tuinbonen nu dubbel, door ze uit hun bleke velletje te peuteren (of vergeet dat hele dubbel doppen, en gebruik ze zo).
Bak de spekjes knapperig in hun eigen vet. Laat ze uitlekken op keukenpapier, en gooi het spekvet weg. Fruit de sjalot, knoflook en salie een paar minuten in een scheutje olijfolie, en schep daarna de spekjes er door. Schenk de room erbij, en kruid met peper en een beetje zout. Laat zo nog een minuut of vijf doorpruttelen, en roer op het laatst de tuinbonen erdoor.
Kook intussen de pasta gaar in royaal gezouten, kokend water. Schep de gare pasta direct bij het tuinbonenmengsel, en roer goed door. Gebruik ook wat kookvocht van de pasta om de boel smeuïger te maken. Direct serveren, eventueel met Parmezaanse kaas.
In je voorraad
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gehakt
- Olijfolie
- Peper en zout
Ingrediënten
- 450 gr (diepvries)tuinbonen, dubbelgedopt
- 150 gr spek, in blokjes
- blaadjes verse salie naar smaak, in reepjes gesneden
- 150 cl slagroom
- 220 gram (verse) pasta
- Optioneel: Parmezaanse kaas, voor erbij
Keukengerei
- Kookpan
- Keukenpapier
- Steelpan
Bron
volkskrant.nl