PENNE AI QUATTRO FORMAGGI
voor 4 personenAan de slag!
Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op het pak.
Snij ondertussen de 3 soorten kaas in kleine reepjes en doe ze alvast in de schaal die op tafel komt.
Giet de pasta af wanneer hij ‘al dente’ (beetgaar) is en bewaar 3 eetlepels kookvocht.
Doe hem hierna direct op de schaal met de gesneden kaas, roer er klontjes boter door en garneer met de Parmigiano.
Bestrooi royaal met versgemalen peper en geknipte of fijngesneden peterselie.
Serveertip: Lekker met simpele groene salade van rucola en dun geschaafde groene asperge of komkommer, aangemaakt met citroensap en olijfolie. Eet smakkelijk!
In je voorraad
- 50 gr boter
- Zout en peper
Ingrediënten
- 350 gr penne
- 50 gr jonge Goudse
- 50 gr Ementhaler
- 50 gr mozzarella
- 50 gr Parmezaanse kaas
- Peterselie, fijngesnden, voor erover
Keukengerei
- Kookpan
- Vergiet
- Schaal om op te serveren