PERZIKENPARFAIT MET AMARETTINI & PISTACHE
voor 8 personenAan de slag!
Bekleed een kleine cakevorm (inhoud 1 liter) met plasticfolie.
Verkruimel de amarettini-koekjes grof en snijd de perziken in blokjes.
Klop de slagroom stijf. Klop de mascarpone los en meng de perziken confiture en de slagroom erdoor.
Doe de dooiers, suiker, whiskey en limoensap in een kom en klop au bain-marie(*) tot een dikke schuimige massa.
Zet een bak met ijswater klaar. Plaats de kom met het eimengsel erin en laat het mengsel afkoelen. Spatel de mascarpone erdoor en meng daarna goed het slagroommengsel erdoor. Spatel hierdoor de stukjes perzik, limoenschil, nootjes en koekjes. Schep alles over in de vorm, dek deze af met plasticfolie en zet de parfait minimaal 4 uur in de vriezer.
Serveer in plakken en garneer met plakjes perzik.
* Au bain-marie is het in een waterbad (warm of koud) plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of, zoals in dit geval, te verhogen.
In je voorraad
- 2 eidooiers
- 3 el suiker
Ingrediënten
- 10 Amarettini-koekjes, verkruimeld
- 3 halve perziken (blik), plus extra voor garnering
- 125 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 1/2 potje Bonne Maman Perziken Confiture (à 370 gr)
- 3 el whisky
- Rasp en sap 1 limoen
- 2 el ongezouten gepelde pistachenootjes, grof gehakt
Keukengerei
- Vriezer
- Kleine cakevorm (inhoud 1 liter)
- Plasticfolie
- Pannelikker
- Kom
- Koekenpan of steelpan, voor de au bain marie
Bron
Delicious Magazine x Nicolette Andriessen & Wina van Dijk