PITA’S MET ERWTENFALAFEL EN INGELEGDE PEPERS

voor 4 personen
Aan de slag!

Doe de geweekte kikkererwten, de erwten, specerijen, het bakpoeder, de knoflook, het sesamzaad, de bloem en de helft van de munt en de ui in een keukenmachine. Breng met mengsel goed op smaak met zout en peper en draait tot een grove pasta. Vorm er 20 mini-hamburgertjes van en zet 30 minuten in de ijskast om op te stijven.

Verhit een laagje van 2 cm olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafel in porties 2-3 min. aan iedere kant of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snijd de pita’s open en bestrijk de binnenkant van elk broodje met elk 2 el hummus. Vul ze met de falafel, tomaat, ingelegde pepers en de overige muntblaadjes en ui. Knijp er wat citroensap over en serveer.

In je voorraad
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el bloem + extra voor bestuiven
  • 1 grote rode ui, in dunne ringen
  • Zonnebloemolie, om in te frituren
  • 125 gr verse of diepvrieserwten
Ingrediënten
  • 225 gr gedroogde kikkererwten, 1 nacht geweekt
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 bosjes munt, blaadjes geplukt
  • 160 gr hummus
  • 4 pitabroodjes of Libanees plat brood
  • 2 trostomaten, in stukjes
  • Ingemaakte pepers en partjes citroen, voor erbij
Keukengerei
  • Keukenpapier
  • Keukenmachine
  • Schaal
  • Koekenpan of wok om in te frituren
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram