PITTIGE KOREAANSE STEAKTACO’S MET KIMCHI

voor 4 personen
Aan de slag!

Wrijf de steaks in met de olie. Verdeel de helft van het steenzout over een schaal, leg de steaks erop en dek af met de rest van het zout. Laat 20 min. staan.

Meng voor de gembersaus de oestersaus, rijstwijn, gember, chilivlokken en suiker in een kleine kom tot de suiker is opgelost.

Veeg met keukenpapier al het zout van de steaks en bestrooi met peper.

Verhit een grillpan of barbecue op hoog vuur. Bak de steaks 2-3 min. aan elke kant of tot ze zo gaar zijn als je lekker vindt; keer ze elke minuut. Bestrijk de steaks 30 sec. voor het einde van de baktijd met de gembersaus en keer ze zodat beide zijden karameliseren. Dek voorzichtig af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Snijd in dunne plakken.

Besmeer de tortilla’s met de mayonaise. Verdeel de rettich, het vlees, de kimchi en de koriander erover en dien op.

In je voorraad
  • 2 kogelbilstukken of entrecotes zonder bot van 4 cm dik (700 gr)
  • 16 kleine zachte bloemtortilla’s, licht geroosterd
  • 150 gr Japanse mayonaise
  • 160 gr in lange, dunne reepjes gesneden rettich (daikon of gebruik radijsjes)
  • 200 gr kant-en-klare-kimchi (gefermenteerde Koreaanse kool – toko)
  • Hand korianderblaadjes

Pittige gembersaus

  • 2 el oestersaus
  • 1 el rijstwijn (mirin of sake)
  • 1 el fijngeraspte gember
  • 1 el fijngeraspte palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 600 gr steenzout
  • Grofgemalen zwarte peper
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
Keukengerei
  • Keukenpapier
  • Grillpan of barbecue
  • Kom
Bron

My streetfood kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram