POMPOEN MET CHILIYOGHURT EN KORIANDERSAUS

POMPOEN MET CHILIYOGHURT EN KORIANDERSAUS

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit de oven tot 220°C.

Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in 2 cm dikke parten van circa 7 cm lengte, laat de schil zitten. Doe de parten in een grote kom met de kaneel, 2 el olijfolie, ¾ tl zout en royaal versgemalen zwarte peper. Meng alles zodat de pompoen met een dun laagje is bedekt. Leg de stukken op de schilkant op twee bakplaten en rooster ze 35-40 min. tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Doe voor de kruidensaus de koriander, knoflook, overgebleven 4 el. olie en een royale snuf zout in een blender, pureer alles tot een pasta en zet opzij.

Schakel de oventemperatuur terug naar 180°C. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat en rooster ze 6-8 min. in de oven. Het vliesje zal openbarsten en de inhoud wordt licht en krokant.

Roer vlak voor u de pompoen gaat opdienen de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de parten pompoen op een schaal, sprenkel de pikante yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree (u kunt de yoghurt en kruidenpuree ook licht door elkaar roeren als u wilt). Bestrooi ze met de pompoenpitten met daarover de extra korianderblaadjes en dien het gerecht op.

Serveer met pitabrood en groene salade met bijv. avocado.

POMPOEN MET CHILIYOGHURT EN KORIANDERSAUS
In je voorraad
  • 1 tl kaneel
  • 90 ml olijfolie
  • Zout en zwarte peper
  • 1 kleine knoflookteen, fijngehakt
Ingrediënten
  • 1 grote flespompoen (± 1,4 kg)
  • 50 gr koriander, blaadjes en takjes, plus extra blaadjes om te garneren
  • 20 gr pompoenpitten
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1½ tl srirachasaus (of andere pittige chilisaus)
  • Lekker met pitabroodjes en groene salade
Keukengerei
  • Oven
  • Kom
  • 2 bakplaten
  • Serveerschaal
Bron

Yotam Ottolenghi – Plenty more

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram