PORTOBELLOBURGERS MET POMPOENPITTENPESTO
voor 2 personenAan de slag!
Verhit een barbecue of grillpan tot matig heet.
Bereid de paddenstoelen voor door de stelen te verwijderen en de hoeden met een vochtige doek of keukenpapier schoon te vegen.
Leg ze in een middelgrote kom, besprenkel ze met olijfolie, balsamicoazijn en sojasaus en bestrooi ze met peper. Meng alles goed door (ik wrijf het er met mijn hand of kwastje in tot de hoeden aan weerskanten bedekt zijn).
Leg de paddenstoelen met de lamellen omlaag op de barbeque of de grillpan. Gril ze circa 10 min. per kant of tot ze zacht zijn.
Leg de portobello’s op de geroosterde broodjes en leg er een plakje tomaat, wat kiemgroenten en een flinke schep pompoenpittenpesto* op.
In je voorraad
- 1½ el (extra vergine) olijfolie
- 1½ el Aceto Balsamico(-azijn)
- Versgemalen zwarte peper en zout
Pompoenpesto
- 2 el olijfolie, extra vergine
- ½ teen knoflook
- Zeezout en versgemalen peper, naar smaak
- Scheutje honing
Ingrediënten
- 8 portobello’s
- 1½ el sojasaus
- 8 hamburgerbroodjes of witte bolletjes, geroosterd
- 1 tomaat, in plakken
- 10 gr kiemgroenten
Pompoenpesto*
- 1 el citroensap
- 20 gr koriander
- 35 gr pompoenpitten
- Gemalen komijn(djintan), naar smaak
Doe alles in een blender of keukenmachine en maal tot een gladde massa. Proef vervolgens of je nog iets mist, bijv een snuf zout, olie of komijn.
Keukengerei
- Barbecue of grillpan
- Vochtige doek of keukenpapier
- Blender of keukenmachine, voor de pompoenpittenpesto
Bron
Love & Lemons