RISOTTO UIT DE OVEN MET SPINAZIE EN PADDENSTOELEN
voor 2 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C.
Week de gedroogde porcini (paddenstoelen) in een kommetje met warm water ongeveer 15 min. Snijd de champignons in kwarten en de knoflook en sjalotten fijn. Los het bouillonblokje op in 550 ml kokend water.
Verwarm een koekenpan op medium vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de knoflook, ui en champignons toe en bak 3 tot 4 minuten. Knijp vervolgen het water uit de porcini hak ze grof en bak ze mee in de pan met de 50 ml witte wijn tot dat deze verdampt is.
Doe de champignons en porcini in een ovenschaal met de rijst en de bouillon en meg het geheel goed door elkaar. Dek strak af met aluminiumfolie en zet het 30-35 minuten in de oven of totdat het grootste deel van de bouillon is geabsorbeerd en de rijst ‘al dente'(beetgaar) is.
Meng de helft van de spinazie, parmezaanse kaas, boter, zout en peper naar smaak, door de risotto heen. De andere helft van de spinazie kan als salade gebruikt worden met een eetlepel olijfolie er overheen. Serveer direct: Buon appetito
Alternatief:
Mocht je nou geen hetelucht oven hebben kan je dit gerecht ook gewoon in een pan maken.
Snij de paddenstoelen, sjalot en verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak ze samen met de knoflook tot ze klaar zijn. Voeg peper en zout toe en zet apart. Kook ondertussen 1 liter water met 2 bouillon blokjes in een steelpan.
Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en schep het goed om. Blus het af met 50 ml wijn en laat volledig inkoken. Voeg hierna het de bouillon toe en roer zo nu en dan tot het vocht geabsorbeerd is(ong 20 a 25 min) en de rijstkorrel nog wel een bite heeft!
Halverwege voeg je de paddenstoelen toe! Voeg voordat je het gaat serveren de spinazie toe en schep hem samen met een hand Parmezaanse kaas, 50 gr boter, zout en peper goed door. Serveer en geef Parmezaanse kaas voor erbij.
In je voorraad
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 50 ml droge witte wijn
- 1 liter (paddenstoelen)bouillon
- peper en zout naar smaak
- klontje boter
Ingrediënten
- 200 gram risottorijst (arborio)
- 2 sjalotten
- bakje gemengde paddenstoelen
- 75 gr gedroogde paddestoelen, voor 15 min. in heet water geweld
- 2 handjes verse spinazie
- Parmezaanse kaas
Keukengerei
- (Hetelucht)oven
- Aluminiumfolie
- Kookpan
- Kommetje