ROERGEBAKKEN ZALM MET GEMBER EN SOBANOEDELS
voor 4 personenAan de slag!
Meng voor de marinade de gember, sesamolie en 2 el sojasaus in een kom. Voeg de zalm toe en schep alles door elkaar. Zet weg en laat 10 min. marineren.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de helft van de zalmstukken toe en bak al omscheppend 2-3 min. tot ze net gaar zijn. Neem uit de pan en bak de rest van de zalm op dezelfde manier in nog 2 el olie. Laat de zalm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten.
Voeg de rest van de olie toe aan de wok met de lent-ui en roerbak 2 min. Voeg de rijstwijn, bimi, edamame, de rest van de sojasaus en 60 ml water toe. Bak al omscheppend 3-4 min. of tot het vocht iets is ingekookt.
Voeg de noedels toe en de zalm met de uitgelopen sappen en schep alles om tot het is doorgewarmd. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.
In je voorraad
- 6 el zonnebloemolie
Ingrediënten
- 1 el geschilde gemberwortel, geraspt
- 1 el sesamolie
- 60 ml sojasaus
- 600 gr zalmfilet zonder vel, in stukken van 3 cm
- 1/2 bosje lente-ui, in schuine stukjes
- 60 ml rijstwijn
- 2 bosjes bimi, stelen in de lengte gesneden
- 120 gr edamame (sojabonen, diepvries) te koop bij de supermarkt, toko of natuurwinkel
- 270 gr sobanoedels, gekookt volgens de aanwijzing op de verpakking
- 2 el sesamzaadjes
Keukengerei
- Aluminiumfolie
- Wok of koekenpan
- Kom
- Vergiet
- Kookpan
Bron
Delicious Magazine