ROKERIGE PAPRIKASOEP MET DRONKEN GARNALEN
voor 3 personenAan de slag!
Dit gerecht kan je ook koud serveren en/of als voorgerecht voor 4-6 personen. Ga je voor het hoofdgerecht dan kan je bijvoorbeeld witte rijst bij serveren.
Zet een kom met de garnalen en tequila ± 15 min. in de ijskast.
Verhit intussen de olie in een pan op middelhoog vuur. Doe er ui, venkel en wortel in en roerbak 3-4 min. tot de ui glazig maar niet gekleurd is. Voeg knoflook, tijm, komijn en chilivlokken toe en roerbak weer 1 min. Doe de tomatenpuree erbij 1 min. Roer de tomatenblokjes, bouillon, suiker, geroosterde paprika en paprikapoeder door de groenten in de pan en breng aan de kook. Laat de groenten in 15-20 min. zachtjes gaar worden.
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. Giet hem vervolgens door een zeef over in een schone pan en verwarm hem langzaam. Haal de garnalen uit de ijskast en check of ze roze zijn geworden. Is dit niet het geval? Niet getreurd want de smaak van de tequilla is al in de lijfjes getrokken. Mocht je ze toch toch die typerende en mooie roze kleur willen geven, dan kan je ze even in een koekenpan aanbakken.
Schep de soep in kommen, verdeel de garnalen, croutons en koriander erover en schenk er wat olijfolie over.
Wanneer je hem koel wil serveren bewaar hem dan afgedekt op een koele plaats.
In je voorraad
- 1 rode ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- 750 ml groentebouillon
- 1 tl fijne kristalsuiker
Ingrediënten
- 12 gekookte garnalen, gepeld (op de staartjes na), schoongemaakt
- 80 ml tequila
- 1 kleine venkelknol, fijngesneden
- 1 wortel, fijngehakt
- 1 el tijmblaadjes
- 2 tl komijnzaad, geroosterd
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik van 400 g tomatenblokjes
- 1 el olijfolie + extra om te besprenkelen
- 1 geroosterde rode paprika (indien uit pot: afgespoeld), fijngesneden
- 1 tl mild gerookt paprikapoeder (pimentón de la vera)
- gebakken croutons en 2 el fijngesneden korianderblaadjes voor erbij
Keukengerei
- Staafmixer
- Soep- of kookpan
- Grillpan (optioneel)
Bron
Delicious magazine