ROMIGE RISOTTO MET BRIE EN PADDENSTOELEN

ROMIGE RISOTTO MET BRIE EN PADDENSTOELEN

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit de olie in 30 gr boter in een pan op matig vuur en roerbak de prei, knoflook en de helft van de rozemarijn 6-8 min. tot de prei zacht is. Voeg de rijst toe, roer om de korrels met vet te bedekken, voeg de wijn toe en laat 1-2 min. zachtjes koken, of tot het vocht bijna is verdampt. Voeg de bouillon toe en roer regelmatig gedurende 20 min. tot de rijst beetgaar is.

Roer de room erdoor en laat nog 2-3 min. koken om door te warmen.

Smelt de rest van de boter in een koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Bak de champignons en de rest van de rozemarijn 6-8 min. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto direct met de paddenstoelen, brie en extra rozemarijn erover.

ROMIGE RISOTTO MET BRIE EN PADDENSTOELEN
In je voorraad
  • 1 el olijfolie
  • 60 gr ongezouten boter
  • 750 ml hete groentebouillon
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml witte wijn
Ingrediënten
  • 2 preien, fijngesneden
  • 2 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes + extra voor erbij
  • 300 gr risottorijst
  • 100 ml slagroom
  • 300 gr kastanjechampignons
  • 150 gr brie, in stukken
Keukengerei
  • Kookpan
  • Koekenpan of hapjespan
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram