ROMIGE ROZENWATERYOGHURT MET PISTACHE & GRANAATAPPEL
voor 4 personenAan de slag!
Snij de granaatappel door midden en neem een van de helften in je hand, met de opgesneden kant rustend op je vingers. Pak een lepel en sla door op de schil te tikken, de pitjes tussen je vingers door in een kom of het dessertglas. Zo krijg je ze er in een mum van tijd uit en scheelt het veel geklieder.
Klop yoghurt, room en rozenwater*(1) in een kom lobbig. Verdeel de helft van de honing over 4 glazen, schep het yoghurtmengsel erop, maak het af met de rest van de honing, granaatappel*(2), nootjes en munt(optioneel) en serveer meteen.
In je voorraad
- 3 el vloeibare honing
Ingrediënten
- 420 gr dikke yoghurt
- 250 ml slagroom
- 1 tl rozenwater*(1)
- 4 ruime el granaatappelpitjes*(2)
- 35 gr gepelde pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
- Optioneel: munt, gesnipperd, als garnering
*1 Rozenwater is te koop bij Marokkaanse en Turkse winkels.</em>
*2 Granaatappels zijn te koop bij Marokkaanse en Turkse winkels. Snijd om de pitjes vrij te maken de kroon van de vruchten, breek de vruchten open en duw de pitjes voorzichtig tussen de vliesjes uit. Pas op voor spatten.
Keukengerei
- Kom
- 4 ‘mooie’ glazen